Friday, October 26, 2012

Travel

          Kata Nadiya (http://nadiyafoundation.blogspot.com), kalau udah ada mood dan ide untuk nulis, harus langsung ditulis supaya gak lupa. So, here I am writing a quick blogpost in the middle of making weekly final report (Yes, it sounds pathetic). But I don't care, let's jump to the point!
     
***
          Jadi, setelah 8 minggu meninggalkan rumah, akhirnya gue kembali! Yeay! Kemarin naik bus rencananya cuma berdua sama Rynta, eh ketemu Ipul, yaudah jadi bareng. Ternyata pas di bus ketemu anak-anak Farmasi yang lain: Piteng, Nope, Yeni, dan Salsa. Sebelum di bus juga sempet ketemu Teh Sani! Benar ternyata, bus ***** **** memang sangat laku untuk kalangan mahasiswa karena harganya yang affordable lah ya. Kali ini bukan mau nge-post tentang perjalanan Jatinangor-Jakarta kok! Scroll down if you want to continue reading! :D
          Gue ngerasa sangat keren buat pulang ke Jakarta sendirian, bukan pakai travel. Why? Karena jadi banyak yang bisa dilihat di sekitar. Gue termasuk orang yang suka-kepengen-tau-banget-kalo-ada-hal-yang-aneh; iya, semacam kepo. Jadi sepanjang perjalanan gue liat bermacam-macam tipe orang yang baru gue temuin, salah satunya adalah orang yang gak mau mengalah. Kalau mau tau apa maksudnya, cobain aja sendiri naik bus yang berdesak-desakan hehehe.
          Sepanjang perjalanan juga gue jadi kepikiran salah satu postingannya Ika Natassa di Tumblr-nya (http://ikanatassa.tumblr.com) tentang Travelling. Posting-nya kayak gini:


Travel is the simple chance of reinventing ourselves at new places where we are nobody but a stranger. 
Travel is the discovery of what and who we miss the most. 
Travel is the same pair of jeans for a week and different experiences every day.
Travel is finding new things and new people to miss.
Travel is discovering the part of yourself that you never knew existed before.
Travel is that one song in your iPod that will forever remind you of that one sexy afternoon somewhere.
Travel is the discovery of who misses us the most.
Travel is answering the question ‘business or pleasure’ without blinking.
Travel is deciding who will be the last call before you take off and the first call after you landed.
Travel is a test of your physical and emotional tolerance.
Travel is a one hour conversation that could lead to a lifelong friendship.
Travel is that one boarding pass you keep in your wallet to remind yourself one day when you’re gray and old that you were once cool.
Travel is waking up in a strange bed and feeling home and waking up in your own bed one day and feeling like a stranger.
It’s learning not to take every second for granted.
Travel is learning that the journey is as memorable as the destination.
Travel is discovering that random act of kindness does exist.
Travel is learning to communicate with just a smile.
Travel is not wanting to sleep because for once reality is more interesting than your dream.
Travel is not being afraid to fall in love with a complete stranger.
Travel is where broken English is welcomed with a wide smile instead of greeted by a grammar nazi.
Travel is where people that you talk to really try to understand what you’re trying to say.
Travel is finding out more reasons to write. And more reasons to live.
Travel, sometimes, is the rediscovery of our nationalism.
Travel is that one stranger across the street you will always wonder if he/she is your soul mate.
Travel is wearing those clothes you couldn’t wear back home.
Travel is realizing the things you cannot live without.
Travel is realizing that maybe you know nothing.
Travel is wearing a stranger’s jacket and feeling home.
Travel is meeting you.
Kalo tambahan dari gue, Travel is more precious when you have someone to talk with, jadi meskipun kita menikmati pemandangannya, kita juga punya temen buat menghilangkan jenuh.
         Besok balik lagi ke Bandung, mau lebaran di rumah nenek katanya. Minggu depan mulai Senin udah UTS. Masih banyak tantangan di depan mata untuk dihadapi. If we don't try, we never know how to compete, no? Sekian dulu postingan kali ini. Semoga bisa tetap lancar nge-post disela-sela jurnal dan lapak yang bertumpukan.

Adios!
-SR


2 comments:

Adam Prabhaswara Harianto said...

Hupla! Sabi. .
Sebenernya yang keren postingan si tumblr-nya itu, postingan lo . . ^^v

Selma Ramadhani said...

jahat dape.... itu kan yang postingan tumblr itu aslinya penulis ternama pe jadi wajar lah ya~~ ntar gua ngepost lagi deh yg lbh keren yg bisa buat mewek2 kyk postingan yg lalu :p